Fina platser för fiske i Stockholm

Det finns många fina platser i Sverige som man kan njuta av vacker miljö samtidigt som man fiskar. En av dem är Stockholms skärgård. Här är naturen en fröjd för ögat och många fina minnen skapas här. Förutom naturen, som är vacker att titta på, så erbjuder skärgården många fina fiskar som bara väntar på att få komma till ett nytt hem. Här finner man abborre, gös, lax och gädda bland annat.

För den som tror att man behöver kunskap om fiske eller som tror att de behöver professionell fiskeutrustning, så kan jag tala om att så är icke fallet. Det finns fiskeguider som kan visa de fina teknikerna för att kunna få en fin fångst. Stockholms skärgård är mycket fiskrik och man kan använda sig av många olika spön där. Att meta brukar vara populärt men också att fiska med fluga eller spinn.

Allt är inte fritt att göra, utan i vissa fall så krävs det särskilda tillstånd från den enskilda fiskerättsägaren. Så, ska ni använda er av dragrodd, angelfiske och trollingfiske så måste tillstånd ges först.

Stockholms skärgård är stor. Här finns det mellan 3000 och 3500 öar, holmar och skär. Samtliga delar på den vackra miljön runtomkring. Är man stugägare eller hyr en stuga så finns det så mycket mer än bara fiske. Åker man som familj på semester så vill kanske inte samtliga i familjen fiska utan en del är ute efter sol och bad. En del är ute efter att bara finnas till ute i den fria miljö som Stockholms skärgård ger. Här finns det något för alla.

Man ska inte tro att man kommer trängas med så många andra fiskare eller semesterfirare för skärgården är stor och med tanke på alla öar, holmar och skär så finns det gott om plats till samtliga besökare.

Leave a Reply