Fiske i Danmark

I detta land är det aldrig långt till ett vattendrag, en å eller en sjö. Här har vi en kuststräcka som sträcker sig hela 7300 kilometer. Här kan man finna mycket fisk. Det är så att Danmark faktiskt har en stor variation när det gäller fiskarter. Vill man få chansen att fånga en torsk på en 10 kilo ska man åka till Skagerak. Det hade varit roligt att fånga en sådan bjässe samtidigt som man hade fått lite frisk luft. Med tanke på att Danmark har en stor variation när det gäller fiskarter finner man självklart även lax och gädda här. Vill man hellre ha en regnbågsöring är det sjön som gäller. Oavsett var vad man väljer så är det garanterat en upplevelse man får.

Som i de flesta länder gäller det även att köpa fiskekort för att fiska i Danmark. På sina ställen gäller även att inneha ett giltigt fisketegn. Det sistnämnda gäller i hela landet. Det måste man ha och ibland även ett fiskekort. Det är fritt att fiska vid havet och kusten om man har ett fisketegn men vill man fiska i vattendrag och sjöar till exempel måste man ha markägarens tillstånd-

För att klargöra det hela så måste man alltså ha ett fisktegn var man än ska fiska men ibland måste man även ha ett vanligt fiskekort på vissa ställen. Är man osäker så frågar man där man köper fiskekorten.

Danmark är ett vackert land som erbjuder mycket inom naturen så älskar du att vara ute i naturen är Danmark något för dig. Då man kanske inte alltid vill fiska utan bara bada och sola en dag så finns den möjligheten givetvis också. Vill man ta en paus från den vackra naturen så finns det en hel del shopping inne i stan. Danmark har verkligen allt!

Leave a Reply