Fiske i Norge

Vi är nog många som hört talas om att fiskeintresserade flyttar till Norge för att ta jobb med att rensa fisk eller stå på en båt och guida hobbyfiskare. Här finner man de riktigt fina platserna för insjöfiske i allmänhet, men i synnerhet flugfiske. Man behöver inte enbart tycka om att fiska för att åka till Norge utan det räcker med att man älskar naturen, för här kan man få uppleva midnattssolen. Är man mer en vintermänniska och vill se de vandrande torskarna så ska man åka under norrskenssäsongen. Under höst och vinter så är priserna lite bättre, när det gäller boende till exempel och man slipper även trängsel då. Alla årstider har sina fördelar.

Här i detta underbara land så kan man fiska i lugn och ro och få upp fiskar som vild öring, gädda, sik, torsk, röding, makrill, hälleflundra och lax, bland annat. Norges kustlinje är mer än 100 000 kilometer lång och skulle man dra ut denna sträcka på en rak linje så skulle den kunna gå runt jorden ett par varv. Det är inte konstigt att Norges levebröd är just av fisk.

Det finns många ställen där man hyra boende nära Insjön. Stugor och campingplatser finns att tillgå. Många är belägna nära både affärer och bensinmackar. Det är lätt att ta sig till staden för den som inte vill följa med ut och fiska.

Norge är ett land som är rikt på mycket, inte bara fiske. Naturen är helt underbar och bara den bjuder på en hel del. Vill man inte fiska så kan man följa med ut ändå på en fiskebåt och njuta av det ögat ser, och har man tur så får man mat på bordet med. Det finns många fiskeguider i Norge som kan berätta om den norska kulturen gällande fiske och informera om vad man kan fånga. Man behöver inte vara en professionell fiskare med andra ord.

Leave a Reply