Fiske på Färöarna

Färöarna är ett örike som ingår i det danska kungariket. På de öar som finns här bor det knappt 55 000 människor. Här är ekonomin inte så stor och de är handelsberoende. Det mesta kretsar kring fiske.

Färöarna bjuder på ett mycket fint och vackert landskap. Här finner man fjällandskap och gröna ängar. Suduroy är den sydligaste av de färöiska öarna. Klimatet här är mycket milt. När det är vinter ser man den bara marken med det gröna gräset kvar.

Torsk, kräftor och räkor är något som man kan få tag på när man fiskar här. Färöarna är ett rikt land när det gäller just fiske för dessa arter. Detta är fin mat som man kan ställa på bordet och bjuda sina nära och kära på. Det är inga mellanhänder så det blir en billig middag.

Färöarna lockar inte bara besökare som gillar torsk och räkor utan många vandrare och fågelskådare åker hit. Landskapet präglas av höga berg och klippor. Man finner många stränder och gröna dalar här. De som älskar djur och natur dras till Färöarna. Stora delar av markerna går till bete för djuren så det finns inte så många träd. Med tanke på att omkring 80 000 får ska få mat så krävs det en hel del gräsmarker.

Det finns guider som man kan rådfråga när det gäller att fiska här om vilka regler som gäller och vad man behöver för utrustning på sin fisketur så att man inte råkar begå ett lagbrott. Det vore synd att förstöra sin resa på det viset. Åker man till Färöarna får man en härlig upplevelse. Färöarna har ett vackert landskap som är rikt på kultur. Man får en upplevelse man sent kommer att glömma. Har man tur kan man få stora spättor i håvarna när man fiskar. Bara det hade varit en upplevelse att få se. Det finns de som fått upp till 3 kg. Inte illa fiskat.

Leave a Reply