Fiske på Grönland

När man hör ordet Grönland tror man att det är ett land som är grönt helt enkelt, men så är icke fallet. Grönland består av 80 procent is och många glaciärer. Så mycket grönt är det inte. Historien säger att de första vikingarna som kom hit, kallade området Grönland för att locka dit fler av sina gelikar. Grönland är en del av kungariket Danmark och har knappt 56 000 invånare. Dess urinvånare härstammar från Centralasien och området ligger på den nordamerikanska kontinenten.

Med tanke på antalet invånare så är det inte svårt att förstå att Grönlands ekonomi är liten och sårbar. Fisket här på Grönland är viktig. Det mesta exporteras men det stora stödet kommer från Danmark då de får bidrag från regeringen därifrån.

När man är ute och fiskar så behövs det mer än ett fiskespö och fiskedrag. Saknar du något så kika in på http://activeoutfit.se och se vad dom har att erbjuda dig.

På Grönland finner man omkring 100 fiskarter vilket är bra men det är inte allt. Här finner man även flera olika arter av tandvalar. Noga räknat 16 stycken. Man hittar även sex arter av bardvalar och sex arter av sälar. Dessa finner du längs Grönlands kust. Här finner man bland annat tre olika arter av simpor. Det är ulk, glatulk och rötsimpa. Alla dessa tre arter är inte så stora. De blir mellan 20-60 cm.

På Grönland finns det många fina byar som erbjuder det mesta. Man hittar vildmarkscamp som kan vara mycket intressant och lärorikt men här finns även typiska fiskebyar som är genuina och mysiga. Att komma hit är inte så svårt utan man kan enkelt ta ett flyg från Danmark. Resan tar cirka två timmar. Vill man ha en maximal semester med både vacker miljö och nöjen så rekommenderas Ilulissat. Det betyder isberg på grönländska. Denna vackra stad ligger vackert beläget vid mynningen på den långa isfjorden som är cirka 50 kilometer lång. Här ser man stora isberg och glaciärer.

Leave a Reply