Fiske på Island

Här har vi ännu ett land som erbjuder sina gäster ett vidsträckt vackert landskap. Det är som bäddat under ens fötter. Förutom fisket här på Island är landet mycket känt för det enastående fågellivet. Fisk är den överlägsna delen när det gäller mat på Island. Här får man fisk av högsta kvalitet.

Lax och forellfiske är berömt här på Island men man hittar även öring. Huvudsäsongen börjar runt den 20:e juni och sträcker sig till mitten av september. Det är några månader för fiskeälskaren att vara ute och njuta av Islands vackra miljö.

Även här på Island är det fiskekort som gäller. Ska man fiska lax måste man vara ute i god tid men när det gäller fiske för forell kan man oftast köpa det samma dag.

Det finns många ställen i den natursköna landet att fiska på. Är man ute efter öring och röding rekommenderas Varmá på södra Island. Där finner man en liten älv som rinner från bergen. Här kan man få fina öringar från slutet av augusti och hela september ut. På höglandet på Arnarvatnsheidi Islands vildmark finner du också fin röding och öring. Här kan man få tag på fina stugor att hyra också.

Är du den som hellre vill fiska lax rekommenderas norra Island. Där erbjuder de exklusivt laxfiske från slutet av juni till september ut.

Det finns fiskeguider som är väldigt duktiga på det de gör. Ingen fråga är för liten utan fråga om ni är osäkra. Det finns fiskeguider som tar hela grupper med sig ut men det finns även de som tar den enskilda fiskeälskaren med sig ut på en fisketur.

Under vinterhalvåret kan man pilka torsk, röding och öring. Här finns otaliga fina sjöar och vattendrag. Vi har bl.a natursköna Tingvallasjön. Har man tur kan man få upp en stor öring på närmare fem kilo.

Leave a Reply